Remedyn ensimmäinen peli

Videospieler

Remedy-EntertainmentRemedy Entertainmentin ensimmäisen pelin, Death Rallyn, julkaisi vuonna 1996 Apogee Software, ja sitä levitti GT Interactive Software. Death Rally, koko nimeltään Death Rally: Death in the Fast Lane, julkaistiin DOS-käyttöjärjestelmälle. Kyseessä on ylhäältä kuvattu rallipeli, jossa pelaajan täytyy kilpailla nimensä mukaan tappavissa ralleissa. Tappavia niistä tekevät autot, jotka on varusteltu asein. Pelijärjestelmä tukee niin yksin- kuin monipeliä, ja siitä on julkaistu useampi uudempi versio boost casino.

Alussa pelaajalla on valuuttaa vajaa 500 dollaria ja surkea auto nimeltä Vagabond. Lisää rahaa pelaaja saa sijoittumalla hyville sijoille ralleissa, suorittamalla tehtäviä ja tuhoamalla toisia autoja. Rahalla voi ostaa aina ennen jokaista rallia autoonsa lisävarusteita (eli aseita) ja parantaa auton ominaisuuksia. Parannettavia toiminnallisuuksia ovat auton kestävyys, renkaat ja nopeus. Pelin lopullinen tavoite on voittaa kahdenkeskisessä rallissa Death Rallyn kiistaton kuningas, “The Adversary”.

Pelin kulku

Jokaisessa rallissa voi kisata korkeintaan neljä kuskia kerrallaan. Yksinpelissä pelaaja voi kilpailla tekoälyvastustajia vastaan. Moninpeli onnistuu neljän henkilön kesken lähiverkkoyhteyden avulla. Jotkut tekoälyvastustajien nimet muistuttavat julkisuuden henkilöitä: voit esimerkiksi kisata Clint Westiä ja Jane Hondaa vastaan. Ratoja on yhteensä 19 ja ne on jaoteltu vaikeusasteensa mukaan kolmeen eri liigaan. Vaikeampiin liigoihin tarvitsee paremman auton, johon ralleissa hyvin ansaittua rahaa voi myös käyttää.

Pelaaja aloittaa ralliuransa tuloslistan pohjalta, nollalla pisteellä. Pikkuhiljaa hän kuitenkin nousee tuloslistalla voittamiensa rallien ansiosta. Häviön sattuessa hän kuitenkin menettää rahaa. Tämä on huono siinä tilanteessa, kun pelaajalla ei ole tarpeeksi rahaa, ja johtaa siihen, että joku hänen hankkimistaan autonpäivityksistä poistetaan, mikä taasen vaikeuttaa seuraavan rallin voittamista. Kun pelaaja pääsee tuloslistan paalupaikalle, Death Rallyn kuningas “The Adversary” haastaa hänet kaksintaistelu-ralliin “The Arena” -nimisellä radalla.

 

Death-Rally-2

Death Rally 2000-luvun jälkeen

Vuonna 2009, yli kymmenen vuotta alkuperäisen pelin julkaisusta, Death Rally sai “jatkoa”. Remedy julkaisi uudelleen Windows-käyttöjärjestelmäversion pelistä, joka kehitettiin yhteisvoimin ohjelmoija Jari Kompan kanssa. Alunperin Komppa ilmoitti haluavansa työstää Death Rallysta avoimen lähdekoodin julkaisun. Sopimukseen julkaisusta ei kuitenkaan päästy, vaan Komppa alkoi kehitellä käännösversiosta. Se julkaistiin patentoituna ilmaisohjelmana 20. lokakuuta. Alkuperäiseen verrattuna siitä puuttui kuitenkin monipelituki, koska alkuperäisen pelin käyttämä koodi IPX-verkoille olisi ollut liian kallis mukauttaa Windows-arkkitehtuurin mukaiseksi.

Tämän jälkeen Death Rally on täysin uudelleen kehitetty. Tämän uudistetun version kehitti Comfox & Brothers ja Mountain Sheep, ja sen julkaisi Remedy Entertainment keväällä 2011 niin iOS- kuin Android -käyttöjärjestelmälle. Tämä versio Death Rallysta sisältää cameo-rooleja useista eri peleistä. Siellä voi kohdata esimerkiksi Remedyn toisen pelin, Alan Waken, Barry Wheeler-hahmon. Vuoden 2011 loppuun mennessä oli uudelleen kehitetty Death Rally ladattu 1,8 miljoonaa kertaa. Alkuperäistä peliä myydään kuitenkin edelleen Steamista.